Uvek omiljena poslastica: palačinke

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 10 osoba:

- 250 g brašna

- 2 jaja

- 1/2l mleka

- malo soli

- 5 kašika ulja

- 1 vanilin šećer

- 5 kašika hladne ili gazirane vode

Priprema:

Jaja se umute, doda malo mleka, malo brašna, vode i naizmenično dodaje mleko i brašno, uz neprestano mešanje da se ne bi napravile grumuljice. Dobro je da se testo malo posoli. Na tiganju se ugreje malo ulja (tek toliko da tiganj bude zamašćen) i zatim sipa testo da se tanko razlije po čitavom tiganju.

Palačinke se peku na jakoj vatri s jedne strane, okrenu, i peku s druge strane. Pečene palačinke premažu se džemom ili nekim drugim kremom po želji, a mogu i sa filom od sira, saviju, poslažu u posudu i pospu šećerom u prahu i posluže. Dobre su kada ih poslažemo u tepsiju, prelijemo slatkom pavlakom i zapečemo u rerni. Ovo je osnovni recept, a od vaše volje i želje zavisi kako ćete ih slagati, a i filovati po svom ukusu.

(Telegraf.rs)

Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA