Lenja pita od domaće jabuke i korice pomorandže
Sastojci:
- 3 jaja
- 3 kašike kakao praha
- 2 šolje brašna
- 1 šolja prezli
- 1 šolja ulja
- 1,5 šolja jogurta
- 1 šolja šećera
- 850 g jabuka
- 6 kašika šećera
- sok i kora jedne pomorandže
- cimet po ukusu
Priprema:
Prosejati brašno sa praškom za pecivo. Dodati jogurt, ulje, pa izmešati - a zatim dodati i jaja, kakao prah, prezle i šećer. Mešati dok se sastojci ne sjedine. Podmazati pleh prečnika oko 30 cm i sipati pola smese. Pecite 20 minuta na 200 stepeni.
Za to vreme staviti jabuke iseckane na kockice da se kuvaju u 200 ml vode oko 20 minuta. Potom ocediti vodu, izgnječiti jabuke i dodati šećer, rendanu koru i sok pomorandže, kao i cimet. Namazati fil od jabuka na polupečenu koru, prekriti preostalim testom i peći još 40 do 45 minuta na 200 stepeni. Kolač potpuno ohladiti i potom seći.
(Telegraf.rs)
Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.