Domaća granola sa suvim voćem

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 2 šolje ovsenih ili ječmenih pahuljica

- ½  šolje smeđeg šećera

- 2 kašičice mlevenog cimeta

- 1.5 šolja suvog voća - usitniti ako je krupno

- ¼  šolje meda ili agave sirupa

- 1 kašičica vanila ekstrakta

- ¼  šolje seckanih pecenih lešnika

- za serviranje: jogurt i sveže voće po izboru

Priprema:

Uključite rernu da se greje na 200°C. Manji pleh obložite papirom za pečenje. U velikoj činiji pomešajte sve sastojke za granolu, sem suvog voća i pečenih lešnika. Rasporedite smesu u pleh u jednom sloju. Pečeno izvadite iz rerne, ohladite, pa dodajte suvo voće i lešnike. Granolumožete čuvati u poklopljenoj tegli.

Za dorucak, na dno čaše, šolje ili tanjira stavite nekoliko kašika granole, polovinu svežeg voća,  dodajte polovinu jogurta, pa još malo granole, voća i jogurta.

(Telegraf.rs)

Video: Putevi Srbije: Držite bezbedno odstojanje, sačuvajte život

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA