Domaća granola sa suvim voćem
Sastojci:
- 2 šolje ovsenih ili ječmenih pahuljica
- ½ šolje smeđeg šećera
- 2 kašičice mlevenog cimeta
- 1.5 šolja suvog voća - usitniti ako je krupno
- ¼ šolje meda ili agave sirupa
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- ¼ šolje seckanih pecenih lešnika
- za serviranje: jogurt i sveže voće po izboru
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 200°C. Manji pleh obložite papirom za pečenje. U velikoj činiji pomešajte sve sastojke za granolu, sem suvog voća i pečenih lešnika. Rasporedite smesu u pleh u jednom sloju. Pečeno izvadite iz rerne, ohladite, pa dodajte suvo voće i lešnike. Granolumožete čuvati u poklopljenoj tegli.
Za dorucak, na dno čaše, šolje ili tanjira stavite nekoliko kašika granole, polovinu svežeg voća, dodajte polovinu jogurta, pa još malo granole, voća i jogurta.
(Telegraf.rs)
Video: Putevi Srbije: Držite bezbedno odstojanje, sačuvajte život
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.