Kolačići od čokolade, grožđa i lešnika
Sastojci (mera je šolja od 2 dl):
- 1 jaje
- 250 g maslaca
- 1 šolja mleka
- 1 šolja ulja
- 1 šolja mlevenih lešnika
- pola šolje prah šećera
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 50 g tamne čokolade
- 50 g mlečne čokolade
- 50 g suvog grožda
- brašna po potrebi
Priprema:
Ručno viljuškom umutiti jaje, prah šećer i maslac, pa dodati ulje i mleko, a zatim redom sve ostale sastojke, pa umesiti meko testo. Odložiti u frižider na 1 sat, pa zatim otkidati male loptice, malo ih spljoštiti i peći na 180°C oko 15 minuta. Ohlađene čuvati u zatvorenoj kutiji da bi ostali sveži duže vremena.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.