Čokoladni rolat s kremastim filom
Potrebno je za koru:
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 3 kašike brašna
- 50 g otopljene čokolade
Sastojci za fil:
- 300 ml slatke pavlake
- 1 kesica krem-fiksa
- 100g šećera u prahu
Priprema:
Odvojiti belanca od žumanaca. Čvrsto umutiti belanca, dodati šećer i jedno po jedno žumance. Varjačom u jaja umešati prosejano brašno, a posle i otopljenu čokoladu koja ne sme da bude vruća. Koru peći na 180 C, oko 20 minuta, u plehu koji je prekriven papirom za pečenje. Gotova kora se prebaci na vlažnu platnenu krpu i urola.
Slatku pavlaku čvrsto umutiti sa krem fixom i prah-šećerom. Fil ostaviti malo u frižideru da se stegne, pa filovati koru ravnomerno i ponovo urolati. Ukrasiti ostacima krema, pa kada se sve stegne i ohladi, servirajte uz voće po izboru.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.