Mafini s bundevom i čokoladom
Ispecite bundevu, pa deo pojedite a deo ispasirajte i napravite pire za ove ukusne mafine!
Pripremite:
- 240 g brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- kašičica sode bikarbone
- kašičica cimeta u prahu
- kašičica muskatnog oraščića
- 250 g smeđeg šećera
- 100 g omekšalog maslaca
- 200 g pirea od bundeve
- 70 g istopljene čokolade
- 2 veća jajeta
Upalite rernu na 170 stepeni. Napravite masu za posipanje tako što ćete pomešati prstima brašno, maslac šećer i orahe. Napraviće se mrvice koje možete ostaviti sa strane.
Za mafine pomešati brašno, so, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, muskatni oraščić i ostaviti sa strane. Posebno umutiti maslac sa šećerom, dodavati jedno po jedno jaje i mutiti par minuta. Dodati pire od bundeve i čokoladu - pa smanjiti brzinu miksera i dodati postepeno brašno sa umešanim sastojcima.
Masom za mafine punite kalupe do 3/4 visine, posuti mrvicama pa peći 30 minuta. Služite tek kada se ohlade.
(Telegraf.rs)
Video: Koncert filmske muzike Enija Morikonea i Nina Rote u Sava Centru
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.