Brzi tiramisu - nikad lakša priprema italijanskog deserta
Sastojci:
- 200 g piškota
- 250 g mascarpone sira
- 300 ml slatke pavlake
- 50 g šećera u prahu
- 200 ml crne filter kafe
- 100 ml ruma, ili ko voli može i Amaretto liker
- kakao prah
Priprema:
Mikserom umutite mascarpone i šećer u prahu, da se dobije fin krem - a slatku pavlaku umutite u šlag.
Spojite maskarpone i pavlaku. U činijici izmešajte kafu i rum.
Piškote umečite u tečnost i slažite u četvrtasti kalup. Kada ste piškotama pokrili dno posude preko njih stavite pola fila. Složite drugi red piškota u kalup, pa prelijte ostatkom fila.
Tiramisu bogato pospite kakaom u prahu i ostavite ga u frižideru bar 5 sati - još bolje preko noći. Onda secite na kocke i servirajte.
(Telegraf.rs)
Video: Na Novom groblju obeležen 11. novembar – Dan primirja u Prvom svetskom ratu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Anw
Ok
Podelite komentar
lolita
Da samo je jos bolje kada se u maskarpone umuti 1-2 zumanca, a belance umuceno posebno posle izmesa sa kremom!
Podelite komentar