Brzi tiramisu - nikad lakša priprema italijanskog deserta

 ≫ 
  • 2

Sastojci:

- 200 g piškota

- 250 g mascarpone sira

- 300 ml slatke pavlake

- 50 g šećera u prahu

- 200 ml crne filter kafe

- 100 ml ruma, ili ko voli može i Amaretto liker

- kakao prah

Priprema:

Mikserom umutite mascarpone i šećer u prahu, da se dobije fin krem - a slatku pavlaku umutite u šlag.

Spojite maskarpone i pavlaku. U činijici izmešajte kafu i rum.

Piškote umečite u tečnost i slažite u četvrtasti kalup. Kada ste piškotama pokrili dno posude preko njih stavite pola fila. Složite drugi red piškota u kalup, pa prelijte ostatkom fila.

Tiramisu bogato pospite kakaom u prahu i ostavite ga u frižideru bar 5 sati - još bolje preko noći. Onda secite na kocke i servirajte.

(Telegraf.rs)

Video: Na Novom groblju obeležen 11. novembar – Dan primirja u Prvom svetskom ratu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anw

    24. oktobar 2017 | 15:57

    Ok

  • lolita

    4. novembar 2017 | 10:59

    Da samo je jos bolje kada se u maskarpone umuti 1-2 zumanca, a belance umuceno posebno posle izmesa sa kremom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA