Romantične roze puslice na starinski način

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 3 belanceta

- 250 g šećera

- crvena prehrambena boja

Stavite na ringlu posudu s vodom da provri, a belanca i šećer ubacite u činiju sa okruglim dnom. Mešajte sve žicom na pari, nekoliko minuta, dok se ne rastopi šećer. Zatim masu sipajte u posudu pa mutite mikserom oko 10 minuta. Crvene boja se dodaje na samom kraju mućenja, kada masa postane čvrsta.

Sipajte masu u odgovarajući poslastičarski špric, pa istisnite puslice na pleh koji je prakriven papirom za pečenje. Puslice se suše na temperaturi od 100 stepeni, oko sat vremena. Kako se ne bi stvarala vlaga, malčice otvorite vrata rerne.

Suše se sat vremena ako želite da unutra budu malo "gumenaste" a za sat i 10 minuta će biti potpuno osušene  i krckave - pa odlučite sami koliko dugo ćete ih sušiti.

(Telegraf.rs)

Video: Na Novom groblju obeležen 11. novembar – Dan primirja u Prvom svetskom ratu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA