Domaće žele-bombone s kokosom
Sastojci:
- 2 dl soka po želji jagoda, jabuka, ananas, pomorandža, borovnica...
- 50 gr meda
- 1 želatina u prahu
- malo kokosa za ukrašavanje, a može i mlevenih orašastih plodova (opciono)
- silikonski kalup za praline - oblik po želji
Priprema:
Sok, med i želatin staviti na srednju temperaturu da se sastojci istope, pa nakon skidanja sa vatre malo prohladite i sipajte u silikonski kalup.
Ostaviti u frižideru nekoliko sati da se sve dobro stegne. Stegnutu smesu pažljivo izvadite iz kalupa i (ako želite) uvaljajte u kokos ili mlevene orašaste plodove.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.