Palačinke s biljnim mlekom
Sastojci:
- 1 jaje
- 50 g brašna
- 0.5 dl pirinčanog mleka
- malo soli i šećera
- po potrebi voda ili još pirinčanog mleka
- kokos ulje
Priprema:
Izmutiti jaje viljuškom sa malo soli i malo šećera, dodati brašno i izmešati u čvrsto testo, pa kad nestanu grudvice dodavati malo po malo mleka, da dobijemo tekuće testo – dodatno razrediti vodom (ili mlekom). Ostaviti da odmara neko vrijeme (oko pola sata).
Zagrejati tiganj (onaj sa nelepljivom površinom), dodati mrvicu masnoće (kokos ulje) ) i peći palačinke. Palačinke su prilično neutralnog okusa, pa se mogu se puniti slatkim i slanim filom, po želji.
(Telegraf.rs)
Video: Siniša je od druga dobio bubreg: "Jedan je Branko, sada smo braća za ceo život"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Odlicnesu
Suuper
Podelite komentar
mirna
Moze to i sa pivom, bez jaja i mleka, samo pola pivo pola voda i integralnim brasnom doterati gustinu,
Podelite komentar