Sočni crni kolač sa čokoladom i sirom
Sastojci:
- 3 jaja
- 150 g sira
- 150 g majoneza
- 50 g kakaa
- 100 g crne čokolade
- 70 g brašna
- 200 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
Preliv:
- 150 ml slatke pavlake
Priprema:
Zagrejati rernu na 200°C, pa zatim obložiti pek papirom manju tepsiju. Cela jaja i šećer penasto izmiksati, pa dodati krem sir i majonez i miksati da se sjedini. Na kraju umešati suve sastojke. Smesu za kolač presuti na masni papir u tepsiju i peći u zagrejanoj rerni oko 15 minuta. Sredina kolača trebalo bi da ostane sočna, a ivice čvrste na dodir. Dok se kolač peče zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja.
Pečeni kolač izbockati na nekoliko mesta viljuškom i dok je još vruć preliti ga zagrejanom slatkom pavlakom. Ostaviti kolač da se ohladi i da upije preliv, pa ga poslužite. Možete da dodate, kao dekoraciju, sveže jagode.
(Telegraf.rs)
Video: Mesečni horoskop za decembar Aleksandre Bjeljac
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.