Pita od bundeve aromatizovana cimetom
Sastojci:
- 400 g bundeve
- 80 g maslaca
- 180 g brašna
- 120 g šećera
- 2 jaja
- 1 kesica kvasca
- 125 g čvrstog jogurta
- 1 kašičica cimeta
- malo šećera u prahu
Priprema:
Oljuštite bundevu, maknite semenke, a potom iseckajte njeno meso u kockice. Kuvajte u posudi s par kašika vode. Obavezno pokrijte posudu i kuvajte dok meso sasvim ne omekša. Zagrejte rernu na 180° C, a kalup namažite maslacem i malo pospite brašnom.
Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg. Mutite 80 g maslaca sa 120 g šećera, dodajte žumanca, zgnječenu bundevu, jogurt, cimet, 180 g glatkog brašna, kesicu kvasca i na kraju sneg od umućenih belanaca. Smesu izlijte u okrugli kalup i pecite 40 minuta na 180°C. Ohladite i pospite šećerom u prahu, pa poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Jeca
Kuvaj, pa peci bundevu i ubijes u njoj sve sto valja... Glupo!
Podelite komentar
Jeca
Cvrsti jogurt ne postoji. Moze biti gusce konzistencije. Kiselo mleko je cvrste konzistencije ( u odnosu na jogurt ) a skoro je isti postupak proizvodnje.
Podelite komentar