Pita od bundeve aromatizovana cimetom

 ≫ 
  • 3

Sastojci:

- 400 g bundeve

- 80 g maslaca

- 180 g brašna

- 120 g šećera

- 2 jaja

- 1 kesica kvasca

- 125 g čvrstog jogurta

- 1 kašičica cimeta

- malo šećera u prahu

Priprema:

Oljuštite bundevu, maknite semenke, a potom iseckajte njeno meso u kockice. Kuvajte u posudi s par kašika vode. Obavezno pokrijte posudu i kuvajte dok meso sasvim ne omekša. Zagrejte rernu na 180° C, a kalup namažite maslacem i malo pospite brašnom.

Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg. Mutite 80 g maslaca sa 120 g šećera, dodajte žumanca, zgnječenu bundevu, jogurt, cimet, 180 g glatkog brašna, kesicu kvasca i na kraju sneg od umućenih belanaca. Smesu izlijte u okrugli kalup i pecite 40 minuta na 180°C. Ohladite i pospite šećerom u prahu, pa poslužite.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    7. septembar 2017 | 18:12

    Kuvaj, pa peci bundevu i ubijes u njoj sve sto valja... Glupo!

  • Jeca

    7. septembar 2017 | 18:11

    Cvrsti jogurt ne postoji. Moze biti gusce konzistencije. Kiselo mleko je cvrste konzistencije ( u odnosu na jogurt ) a skoro je isti postupak proizvodnje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA