Pravi kremasti sladoled od neprskanog limuna
Sastojci:
- 6 žumanaca
- 250 g šećera
- 2 kašičica rendane korice neprskanog limuna
- 1 dl sveže proceđenog soka od limuna
- 1/2 litra slatke pavlake ( umućena u šlag )
Priprema:
Žumanca na pari mutiti dok ne pobele i ne uvećaju volumen, pa dodati šećer, limunov sok, koricu limuna, miksati dok smesa ne pobeli i ne zgusne se. Ukloniti sa vatre i ohladiti. U ohlađeno dodati šlag od slatke pavlake, pa sve sjediniti. Krem za sladoled presuti u odgovarajuću posudu i staviti u zamrzivač na nekoliko sati. Posle 3 h izvaditi sladoled napolje zmiksati smesu i vratiti ponovo u zamrzivač.
Pred posluzivanje posudu sa sladoledom izvaditi iz friza da se sladoled opusti. Svaki put kad hoćete oblikovati kuglu sladoleda zaronite kašiku za sladoled u vrelu vodu ili ispod mlaza vrele vode, sa mokrom i toplom kašikom zahvatamo krem i u krug okrećemo kašiku oblikujući kuglu.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na putevima pred praznike: Ovako je na putu za Zlatibor
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.