Lenja pita od jabuka, aromatizovana limunom

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 8 osoba:

Smesa za kore :

- 3 jaja

- 3 kašike kakao praha

- 2 šolje brašna

- 1 šolja prezli

- 1 šolja ulja

- 1,5 šolja jogurta

- 1 šolja šećera

- 1 burbon vanilin – šećer

Fil :

- 850 g jabuke

- 6 kašika šećera

- sok i kora jednog limuna

Priprema:

Prosejati brašno sa praškom za pecivo. Dodati jogurt, ulje, pa izmešati i potom preostale sastojke dodati i mešati dok se ne sjedine. Podmazati pleh prečnika 36 cm  i sipati pola smese i peći 20 minuta na 200 stepeni. Za to vreme staviti jabuku iseckanu na kockice da se kuva u 200 ml vode 20 minuta.

Potom ocediti vodu , izgnječiti jabuku i dodati šećer , rendanu koru limuna i limunov sok. Namazati fil od jabuke na polupečenu koru, prekriti preostalim testom i peći još 40 do 45 minuta na 200 stepeni. Kolač potpuno ohladiti i potom seći.

(Telegraf.rs)

Video: Poslednjeg vikenda uoči Nove godine Beograd je prazan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA