Lenja pita od jabuka, aromatizovana limunom
Sastojci za 8 osoba:
Smesa za kore :
- 3 jaja
- 3 kašike kakao praha
- 2 šolje brašna
- 1 šolja prezli
- 1 šolja ulja
- 1,5 šolja jogurta
- 1 šolja šećera
- 1 burbon vanilin – šećer
Fil :
- 850 g jabuke
- 6 kašika šećera
- sok i kora jednog limuna
Priprema:
Prosejati brašno sa praškom za pecivo. Dodati jogurt, ulje, pa izmešati i potom preostale sastojke dodati i mešati dok se ne sjedine. Podmazati pleh prečnika 36 cm i sipati pola smese i peći 20 minuta na 200 stepeni. Za to vreme staviti jabuku iseckanu na kockice da se kuva u 200 ml vode 20 minuta.
Potom ocediti vodu , izgnječiti jabuku i dodati šećer , rendanu koru limuna i limunov sok. Namazati fil od jabuke na polupečenu koru, prekriti preostalim testom i peći još 40 do 45 minuta na 200 stepeni. Kolač potpuno ohladiti i potom seći.
(Telegraf.rs)
Video: Poslednjeg vikenda uoči Nove godine Beograd je prazan
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.