Brza čokoladna torta sa slatkom pavlakom
Sastojci:
Kora:
- 400 g maslaca
- 400 g čokolade za kuvanje
- 60 gr kukuruzne mrvice
- 1 kašičica naseckane kandirane pomorandžine kore
- 8 jaja
- 320 g šećera
- 1/2 kašičica praška za pecivo
Glazura:
- 250 g čokolade za kuvanje
- 120 g maslaca
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 150°C, premažite kalup za tortu (prečnika 26 cm) maslacem i obložite ga masnim papirom. Rastopite čokoladu i maslac na pari. Pomešajte kukuruzne mrvice, kakao i pomorandžinu koricu te ih dodajte u rastopljenu čokoladu.
Mikserom mutite jaja sa šećerom dok se ne utrostruče. Pri kraju u jaja dodajte prašak za pecivo, a zatim sve polagano umešajte u čokoladnu smesu. Ulijte sve u pripremljeni kalup i pecite oko 45 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi pre prelivanja glazure.
Za glazuru rastopite čokoladu za kuvanje s maslacem. Prelijte tamnu glazuru preko torte i dok je još mekana, vrećicom za ukrašavanje napravite nepravilne linije od slatke pavlake, a zatim drvenim štapićem povucite linije kroz njih kako bi se dobio dekorativni uzorak ili ukrasite na neki drugi način.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je snimak male Dunje minut pre nego što joj se izgubio trag
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Tesko nama
Pa se posle zalite na Diabetes i kardiovaskularne bolesti
Podelite komentar
Tesko nama
Pa se posle zalite na Diabetes i kardiovaskularne bolesti
Podelite komentar
Ne
Njam njam mmmmmm
Podelite komentar