Hrskavi lisnati desert s džemom i eurokremom
Sastojci za 6 lisnatih trouglova:
- oko 200 g lisnatog testa
- 6 kašičica euro krema
- 6 kašičica džema od jagoda
- 6 kašičica mlevenih oraha
- 6 kašičica mlevenog keksa
- 1 jaje za premazivanje
- malo bele i mlečne čokolade za dekoraciju
Priprema:
Lisnato testo koje ste odledili razvijte na pobrašnjenoj podlozi pa secite kvadrate veličine 10×10 cm. Na svaki stavite prvo kašičicu džema od jagoda, pa preko kašičicu eurokrema, kašičicu oraha i kašičicu keksa. Ostavite ivice slobodne, pa njih ovlaš namažite vodom sa četkicom. Preklopite i prstima dobro pritisnite duž ivica.
U pleh stavite pek papir, poređate 6 trouglova, premažite umućenim jajetom i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 10 minuta. Tek toliko da se lepo podignu i zarumene. Na vruće trouglove direktno stavite malo narendane čokolade. Sacekajte koji minut i odmah poslužite desert.
(Telegraf.rs)
Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.