Hrskavi lisnati desert s džemom i eurokremom

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 6 lisnatih trouglova:

- oko 200 g lisnatog testa

- 6 kašičica euro krema

- 6 kašičica džema od jagoda

- 6 kašičica mlevenih oraha

- 6 kašičica mlevenog keksa

- 1 jaje za premazivanje

- malo bele i mlečne čokolade za dekoraciju

Priprema:

Lisnato testo koje ste odledili razvijte na pobrašnjenoj podlozi pa secite kvadrate veličine 10×10 cm. Na svaki stavite prvo kašičicu džema od jagoda, pa preko kašičicu eurokrema, kašičicu oraha i kašičicu keksa. Ostavite ivice slobodne, pa njih ovlaš namažite vodom sa četkicom. Preklopite i prstima dobro pritisnite duž ivica.

U pleh stavite pek papir, poređate 6 trouglova, premažite umućenim jajetom i pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 10 minuta. Tek toliko da se lepo podignu i zarumene. Na vruće trouglove direktno stavite malo narendane čokolade. Sacekajte koji minut i odmah poslužite desert.

(Telegraf.rs)

Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA