Jednostavan beli rolat sa jagodama

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 4 belanca

- 4 kašike šećera

- 4 kašike brašna

- 4 žumanca

Fil:

- 3 dl mleka

- 3 kašike skrobnog brašna (gustina)

- 4 kašike šećera u prahu

- 110 g maslaca

- oko 200 g jagoda

Priprema:

Za koru umutiti belanca u čvrst sneg i postupno dodavati šećer, jedno po jedno žumance, brašno, pa smesu ravnomerno naneti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći na 180°C oko 15 minuta i odmah toplu koru zarolati. Za fil skrobno brašno razmutiti sa malo hladnog mleka, pa kuvati dok se ne zgusne.

Fil prohladiti, posebno umutiti maslac i šećer u prahu i spojiti sa prohlađenim filom. Namazati rolat sa polovinom ovako dobijenog krema, posuti naseckanim jagodama, a ostatkom krema premazati koru odozgo, ukrasiti ga svežim jagodama i prohlađen rezati na kriške, pa poslužiti.

(Telegraf.rs)

Video: Muzej grada Beograda otvorio izložbu o nobelovcu Ivi Andriću u Pekingu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA