Preslatki, šareni i moderni: makaronsi
Sastojci:
- 4 belanca
- 240 g šećera u prahu
- 2 kašičice gorkog kakaa
- 100 g mlevenih badema
- 100 g šećera
Fil:
- 100 ml slatke pavlake
- 200 g čokolade
Priprema:
Prvo odeliti belanca od žumanaca i ostavite najmanje 5 sati, a najviše 8 sati na sobnoj temperaturi. Belanca umutiti mikserom. Čim malo zapene, dodajte šećer u tri navrata. Znači dodajte, pa umutite pa opet dodajte i tako tri puta, dok belance ne postane čvrsto. Bademe samo što bolje sameljite, a sve sastojke koje dodajete prosejte, da posle nemaju grudvice.
Prvo dodajte šećer u prahu, pa onda prosejane bademe i na kraju kakao. Sve to lepo promešajte lagano da ne bi izašao vazduh iz belanaca. Stavite u kesicu, te odstranite malo vrh i sipajte u silikonske kalupe ili na pek papir. Sipajte na razmak jer tokom pečenja narastu, pa da se ne bi se zalepile. Ostavite nek se suše sat i po. Znaćete da su spremne za pečenje kada dodirnete makarons, a ne ostane vam ništa na ruci.
Dok vam se suše makaronsi, vi uključite rernu na 150 stepeni da se greje i odmah pecite. Pecite 15 minuta, a znaćete da su gotovi kada hi dodirnete, oni su tvrdi. Potom lepite sa kremom.
Krem:
Zagrejte slatku pavlaku do ključanja, pa dodajte čokoladu iseckanu na sitne kocice. Mešajte pavlaku dok vam se otopi čokoada, a kad se ohladi i malo stegne filujte makaronse i spajajte.
(Telegraf.rs)
Video: Mup o službenoj palici
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.