Tart od malina na jednostavan način

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

Kora:

- 250 g brašna

- 125 g maslaca

- 3 kašike šećera

- voda

Fil:

- 400 ml mleka

- 5 žumanaca

- 100 g šećera

- 1 kašičica vanilin šećera

- 1-2 kašike brašna

- 250 g malina

Priprema:

Kora:

Maslac izmiksati s brašnom dok se postane kao pesak. Dodati šećer i na kraju malo po malo vode dok se ne stvori lopta. Umotati u prozirnu foliju i staviti u frižider na sat vremena. Testo nakon sat vremena stavite u okrugli pleh i na njega pirinač ili pasulj da se nebi počelo dizati, pa u rernu na 220°C oko 10-15 minuta.

Fil:

Mleko zagrejati da bude vrelo, ali da ne provri. U međuvremenu žumanca i šećer mešati mikserom dok smesa ne pobeli. Kad se mleko zagrejalo, polako, malo po malo dodajte u žumanca i konstantno mešajte. Na kraju dodati brašno (isto malo po malo uz mešanje), pa vratiti na laganu vatru 3-4 minuta.

Ohladiti i pustiti da se zgusne. Kad se kora ohladi preliti hladnim filom i preko toga staviti maline. Onda ponovno u frižider na oko 2 sata da se sastojci sjedine. Po želji posuti šećerom u prahu.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA