Tart od malina na jednostavan način
Sastojci:
Kora:
- 250 g brašna
- 125 g maslaca
- 3 kašike šećera
- voda
Fil:
- 400 ml mleka
- 5 žumanaca
- 100 g šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
- 1-2 kašike brašna
- 250 g malina
Priprema:
Kora:
Maslac izmiksati s brašnom dok se postane kao pesak. Dodati šećer i na kraju malo po malo vode dok se ne stvori lopta. Umotati u prozirnu foliju i staviti u frižider na sat vremena. Testo nakon sat vremena stavite u okrugli pleh i na njega pirinač ili pasulj da se nebi počelo dizati, pa u rernu na 220°C oko 10-15 minuta.
Fil:
Mleko zagrejati da bude vrelo, ali da ne provri. U međuvremenu žumanca i šećer mešati mikserom dok smesa ne pobeli. Kad se mleko zagrejalo, polako, malo po malo dodajte u žumanca i konstantno mešajte. Na kraju dodati brašno (isto malo po malo uz mešanje), pa vratiti na laganu vatru 3-4 minuta.
Ohladiti i pustiti da se zgusne. Kad se kora ohladi preliti hladnim filom i preko toga staviti maline. Onda ponovno u frižider na oko 2 sata da se sastojci sjedine. Po želji posuti šećerom u prahu.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.