Pica iz pleha, od testa koje se ne mesi
Brzo se sprema i ukus je sjajan!
Sastojci:
Testo:
Za meru 1-šoljica za crnu kafu
- 5 šoljice brašna
- 3 šoljice mleka (toplog)
- 1 šoljica ulja
- 1 kvasac
- 1 jaje
Fil:
- kečap
- rendani kaskavalj (žuti sir)
- šampinjoni
- šunka
Priprema:
U vanglicu za mešenje staviti sve sastojke za testo i dobro umutiti. Dobićete testo koje nije puno tvrdo i nemožete ga mesiti sa rukama. Viljuškom uzimate od testa i raspoređujete na prethodno namazani pleh sa maslacem. Ako ne možeite ravnomerno da rasporedite testo namažite ruke sa uljem i raporedite. Sloj treba staviti koliko možete tanji.
Na testo namažite kečap, pa rendani sir, šunku i šampinjone. Ovako i spremna pica, neka odstoji 15-20 min pa pecite na 220°C oko 15 min.
(Telegraf.rs)
Video: Marija Milutinović novinarka Telegraf.rs izveštaj iz Bele kuće
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.