Sočna torta od jagoda i soka pomorandže

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

Kora:

- 5 jaja

- 200 g šećera

- 250 g brašna

- 150 ml ulja

- 150 ml isceđenog soka od pomorandže

- malo soli

Preliv:

- 200 g jagoda

- 100 g šećera

Fil:

- 500 g jagoda

- 2 kašike šećera

- 1 kesica želatina (preliv za torte)

- 300 ml slatke pavlake

Priprema:

500 g jagoda razrežite na četvrine (ili polovine) i pospite sa 2 kašike šećera, pa stavite u frižider da puste sok

Preliv:

200 g jagoda propasirajte i dodajte šećer, pa prokuvajte 10 minuta dok se preliv malo ne smanji i stavite ga na hlađenje.

Kora:

Dobro umutite jaja sa šećerom da bude kremasta smesa, te im polagano dodajte ulje, a zatim, sok i na kraju umešajte brašno. Pecite na 180 stepeni oko 25 minuta. Kora vam mora biti malo cvršća, zato što se u njega ne dodaje prašak za pecivo. Kada se kora ohladi prerežite je na pola i sredinu namažite ukuvanim prelivom.

Stavite obruč oko torte pa na gornju koru složite jagode u sok koji vam je ostao, dodajte 2-3 kašike vode i prelijte ga preko jagoda da vam se natopi i kora. Skuvajte želatin, po uputstvu na kesici i prelijte preko jagoda. Možete i odstupiti od osnovnog recepta, pa između kora staviti neki beli krem.

(Telegraf.rs)

Torta, šećer, brašno, ulje, sok od pomorandže, so, jagode, želatin, slatka pavlaka

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA