Ukusne galete spremane sa suvim kvascem
Sastojci:
- 250 g mekog brašna
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 komada jaja
- 3 dl mleka
- 30 g šećera
- 65 g putera
- 1 kašičica vanilin šećera
- prstohvat soli
- šećer u prahu ili džem po izboru
Priprema:
Zagrejati mleko, a puter otopiti. Pomešati brašno, kvasac, umućena jaja, šećer, vanilin šećer i malo soli. Dolivati polako mleko i mutiti srednjom brzinom miksera, pa dodavati i puter dok se svi sastojci ne povežu. Staviti posudu na toplo mesto dok se masa ne udvostruči.
Ugrejati aparat za galete, sipati po kutlaču testa i peći dok ne dobije željenu boju. Ohlađene galete posuti prah šećerom i premazivati džemom, eurokremom ili medom, kako volite.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.