Zelena salata sa čeri paradajzom i pomorandžom
Sastojci za 4 osobe:
- 1 zelena salata (oko 300 g očišćene)
- pola komorača (oko 140 g)
- 150 g čeri paradajza
- 1 pomorandža
- 40 g pinjola
Za salatni preljev:
- 50 ml oceđenog soka pomorandže
- 2 kašike limunovog soka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica začina
- 1 kašičica bagremovog meda
Priprema:
Zelenu salatu narežite, dodajte na kriške narezan komorač i na pola narezani čeri paradajz. Pomorandžu oljuštite i narežite na pola. Sok pomorandže pomešajte sa sokom limuna, maslinovim uljem, začinom i medom. Prelijte preko salate, promešajte i pospite zapečenim pinjolima. Ovu laganu osvježavajuću salatu poslužite uz lagano mesno jelo.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.