Preslatke palačinke sa medom i smeđim šećerom
Sastojci:
Za palačinke:
- 2 jaja
- kašika smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- 2 dl mleka
- 1,5 dl vode
- 60 g maslaca
- prstohvat soli
- 200 g brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- korica limuna i pomorandže
Preliv:
- 100 g meda
- 1/2 pomorandže
- 1/2 limuna
- korica limuna, cimet
Priprema:
Umutite žumanca s obe vrste šećera , postepeno uz mešanje dodajte mleko i vodu, otopljeni maslac i malo korice limuna i pomorandže, pa umutite i belanca sa solju u čvrst sneg. Na smesu prosejte brašno i prašak za pecivo, sve dobro promešajte, pa lagano umešajte sneg od belanaca. Smesa mora biti gusta, gušća nego za obične palačinke. Premažite tiganj s malo ulja. Većom kašikom uzimajte od smese, te na tiganju oblikujte manje palačinke prečnika 9-10 cm.
Dok pečete palačinke, med stavite u manji lončić, dodajte sok od polovine pomorandže i limuna, malo zagrejte, začinite koricom limuna i cimetom. Možete dodati i neke druge začine po želji. Palačinke slažite na tanjir, poslužite s prelivom, a dekorišite sa nekim voćem.
(Telegraf.rs)
Video: Tasić: Uloga u seriji "Sablja" nosi veliku odgovornost
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.