Sočna torta napunjena voćem

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

Za koru:

- 12 jaja

- 12 kašika šećera

- 12 kašika brašna

- 200 g oraha

- 1 kesica praška za pecivo

Za fil:

- 3 jaja

- 3 kašike šećera

- 1 kašika brašna

- 1 šolja mleka

- 1 maslac

- razno voće po izboru

Priprema:

U posudu za mešanje stavite jaja i šećer pa dobro umutite. U umućenu masu dodajte mlevene orahe i brašno u koje ste dodali prašak za pecivo. Lagano promešajte i sipajte u podmazan i brašnom posut kalup. Pecite na laganoj temperaturi oko 170°C  40 minuta. Ispečenom i ohlađenoj kori isecite poklopac na vrhu pa lagano izvadite sredinu kore, tako da ostane kao posuda. U posebnom sudu umešajte 3 jaja sa 3 kašike šećera , dodajte brašno, promešajte pa sipajte u kipuće mleko, pa kuvajte dok se ne zgusne.

U potpuno ohlađeno stavite dobro izrađen maslac, pa lagano promešajte. U tako dobijenu masu izmrvite izvađeni deo kore, promešajte pa dodajte isečeno voće ( breskve, kajsije , banane…..), promešajte da se sjedini pa time punite tortu, poklopite i na kraju premažite umućenim šlagom ili slatkom pavlakom. Ukrasite po želji.

(Telegraf.rs)

Video: Šapić: Od 1. januara 2025. godine sav javni prevoz u Beogradu će biti besplatan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA