Štrudla sa orasima i suvim grožđem

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

Za testo:

- 350 g brašna

- 200 g maslaca

- 2 žumanceta

- 1 kašičica šećera

- prstohvat soli

- sok i rendana kora od limuna

- 1 dl kisele pavlake

Za fil:

- 2 belanca

- 150-200 g šećera

- 1 kašika kakaa

- 250 g mlevenih oraha

- 50-70 g suvog grožđa

Za premaz:

- 1 žumance

Priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da odstoji 30 minuta na hadnom mestu.

Za fil:

Umutiti čvrsto penu od belanaca, postepeno dodajući šećer i mutiti dalje dok se ne dobije sjajana i gusta masa. Umešati kakao i grubo mlevene orahe pa dodati suvo grožđe. Testo istanjiti na debljinu od 2-3 mm pa podeliti na dva pravougaonika. Premazati ih sa pripremljenim filom, zatim ih urolati da se dobiju dve štrudle. Staviti ih na pleh obložen papirom za pečenje, premazati žumancetom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C  dok ne dobije zlatno žutu boju. Po želji gotove štrudle posuti šećerom u prahu.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA