Štrudla sa orasima i suvim grožđem
Sastojci:
Za testo:
- 350 g brašna
- 200 g maslaca
- 2 žumanceta
- 1 kašičica šećera
- prstohvat soli
- sok i rendana kora od limuna
- 1 dl kisele pavlake
Za fil:
- 2 belanca
- 150-200 g šećera
- 1 kašika kakaa
- 250 g mlevenih oraha
- 50-70 g suvog grožđa
Za premaz:
- 1 žumance
Priprema:
Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da odstoji 30 minuta na hadnom mestu.
Za fil:
Umutiti čvrsto penu od belanaca, postepeno dodajući šećer i mutiti dalje dok se ne dobije sjajana i gusta masa. Umešati kakao i grubo mlevene orahe pa dodati suvo grožđe. Testo istanjiti na debljinu od 2-3 mm pa podeliti na dva pravougaonika. Premazati ih sa pripremljenim filom, zatim ih urolati da se dobiju dve štrudle. Staviti ih na pleh obložen papirom za pečenje, premazati žumancetom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne dobije zlatno žutu boju. Po želji gotove štrudle posuti šećerom u prahu.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.