Jednostavna slatko-kisela štrudla sa višnjama

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 500 g lisnatog testa

- 600 g višanja

- 100 g šećera

- malo cimeta

- 50 g prezli

- 1 jaje

Priprema:

Lisnato testo razvući oklagijom i sredinu posuti prezlama, preko staviti višnje, pošećeriti, posuti cimetom i ponovo prezlama. Preklopiti testo sa obe strane, premazati jajetom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta, dok ne porumeni. Strudlu izvaditi iz rerne, ohladiti, posuti šećerom u prahu i iseći na parčad. Kolači napravljeni od lisnatog testa peku se u tepsiji koja je samo isprana hladnom vodom i ne treba je mastiti ili posipati brašnom.

(Telegraf.rs)

Video: Dete nas je spasilo! Svi su spavali, a ono je vikalo "gori baraka"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA