Palačinke sa tamnom čokoladom i rumom
Sastojci:
Za testo:
- meko brašno po potrebi
- 3 jaja
- 3 dl mleka
- 1 vanilin šećer
- 1 kašičica šećera
- prstohvat soli
- ulje za prženje
Za fil:
- 100 g tamne čokolade s 70% kakaa
- 2 kašike ruma
- malo mleka
- 100 g prženih mlevenih lešnika
Priprema:
Priprema palačinki :
Umutite sve sastojke z apalačinke kako bi testo bilo bez grudvica. Testo treba da bude uobičajene gustine kao za sve palačinke. U tiganj ulijte malo ulja, zagrejte i ulje odlijte. Pomoću kutlače stavljajte smesu u vruć tiganj počevši od sredine prema krajevima. Gotove palačinke prelijte s otopljenom čokoladom, pospite prženim mlevenim lešnicima i ukrasite.
Priprema fila:
Lešnike u suvom tiganju, bez dodatka masnoće, propržite uz stalno mešanje oko 10 minuta. Stavite ih u suvu krpu i lagano protrljajte kako bi se korica skinula, pa ih sameljite u blenderu. Čokoladu otopite na pari uz dodatak ruma i mleka, dok ne postane retka po vašem ukusu.
Gotove palačinke punite filom, ukrasite lomljenom čokoladom i svežim voćem.
(Telegraf.rs)
Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.