Preslatki kokos rolat na originalan način
Sastojci:
Crni deo:
- 250 g mlevenog keksa
- 125 g prah šećera
- 1 kašika kakao praha
- 1 šolja jake skuvane kafe
Beli deo:
- 125 g maslaca
- 125 g prah šećera
- 100 g kokosa
Glazura:
- 100 g bele čokolade
- 2 kašike ulja
- 2 kašike mleka
Priprema:
Mleveni keks, prah šećer i kakao izmešati uz dodavanje skuvane kafe da se dobije masa ni previše gusta, ni retka. Masu rastanjiti na samolepljivoj foliji. Maslac umutiti sa prah šećerom i dodati kokos. Premazati preko crnog dela, pa pažljivo urolati. Belu čokoladu otopiti sa 2 kašike ulja, u otopljeno umešati 2 kašike mleka, pa preliti preko rolata.
Ako želite možete koristiti prehrambene boje da ovi rolati budu zanimljivije posluženje na proslavama.
(Telegraf.rs)
Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.