Mirisne princes krofne, ukrašene jagodama
Omiljeni desert, sada je još bolji...
Sastojci:
Krem:
- 7 dl mleka
- 7 kašike šećera
- 3 jaja
- 50 g maslaca
- 7 kašike brašna
- malo prah šećera
- 1 kesica vanilin šešera
Priprema:
Testo za ove princes krofne je isto kao i za tulumbe iz rerne. Kašičicom stavljajte testo na uljem podmazan pleh i pecite ga kao i tulumbe oko 30 minuta (bez otvaranja rerne). Pečene i ohlađene krofne presecite i punite kremom. Za krem skuvajte 6 dl mleka sa šećerom i maslacom.
Posebno umutite žumanca, dodajte brašno i sa 1 dl mleka dobro razmutite, dodajte u provrelo mleko i skuvajte krem neprestano mešajući. Kada se krem zgusne, sklonite i u vruće umešajte šam od belanaca. Gotovim kremom punite krofne. Princes krofne pospite prah šećerom, vanilin šećerom, a možete da ih ukrasite sa komadima svežih jagoda.
(Telegraf.rs)
Video: Kamaline pristalice cekaju u redovima da udju u kampus. Za to su dobili posebne dozvole
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.