Firentinci sa bademima i kandiranim ananasom
Ananas i badem - da li možete odoleti?
Sastojci:
Testo:
- 50 g brašna
- 50 g meda
- 150 g šećera
- 50 g slatke pavlake
- 100 g seckanih badema
- 100 g kandiranog ananasa
Glazura:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 30 g sitno seckanih badema
Priprema:
Testo:
U šerpu na pari stavite slatku pavlaku, med, šećer i mešajte drvenom varjačom. Kad se šećer rastopi sklonite sa vatre. Kadnirani ananas sitno naseckan dodajte u šerpu, pa toj smesi dodajte bademe I brašno i mešajte dok se masa ne sjedini. Posle toga stavite na veliki pleh papir za pečenje pa polako izlijte u njega masu ili formirajta kolače i pecite 10-15 min na 180 stepeni.
Glazura:
Čokoladu polomite na komade i rastopite na pari pa je razlijte na celu površinu ili pojedinačno na kolače. Na kraju odozgo pospite sa bademima pa poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Elektrodistribucija Srbije ulaže u očuvanje životne sredine
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.