Firentinci sa bademima i kandiranim ananasom

 
 ≫ 
  • 0

Ananas i badem - da li možete odoleti?

Sastojci:

Testo:

- 50 g brašna

- 50 g meda

- 150 g šećera

- 50 g slatke pavlake

- 100 g seckanih badema

- 100 g kandiranog ananasa

Glazura:

- 200 g čokolade za kuvanje

- 30 g sitno seckanih badema

Priprema:

Testo:

U šerpu na pari stavite slatku pavlaku, med, šećer i mešajte drvenom varjačom. Kad se šećer rastopi sklonite sa vatre. Kadnirani ananas sitno naseckan dodajte u šerpu, pa toj smesi dodajte bademe I brašno i mešajte dok se masa ne sjedini. Posle toga stavite na veliki pleh papir za pečenje pa polako izlijte u njega masu ili formirajta kolače i pecite 10-15 min na 180 stepeni.

Glazura:

Čokoladu polomite na komade i rastopite na pari pa je razlijte na celu površinu ili pojedinačno na kolače. Na kraju odozgo pospite sa bademima pa poslužite.

(Telegraf.rs)

Video: Elektrodistribucija Srbije ulaže u očuvanje životne sredine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA