Štrudla s krckavom koricom, filovana makom i suvim grožđem

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

Testo:

- pakovanje kvasaca

- 1 kafena kašika šećera

- 1 kafena kašika brašna

- 3 dl mlakog mleka

- 500 g brašna

- 2 dl ulja

- 3 jajeta

- 2 supene kašike šećera

- rendana kora jednog limuna

Fil:

- 500 g maka za štrudlu

- 4 dl mleka

- 250 g suvog grožđa

- 1 jaje (žumance za premazivanje štrudli)

- prah šećer za posipanje

Priprema:

Pakovanje kvasca izdrobiti , dodati kašičicu brašna i šećera, pa preliti sa 3 dl mlakog mleka. Sačekati da kvasac nadođe. Brašno prosejati, dodati šećer, rendanu koru limuna, tri žumanceta , ulje i nadošli kvasac. Mutiti mikserom dok se ne stvore mehurići.

U veću posudu sipati vodu (skoro provrelu), pa zatim u nju staviti posudu sa testom, prekrivenu. Nakon 15 do 20 min testo će nadoći. Zagrejati mleko pa u vrelo dodati mak. Promešati i skloniti sa ploče. Iseci dva papira za pečenje po 35 cm i testo podelite na dva dela. Nije potrebno dodavati brašno. Razvuci oklagijom premazanom uljem testo po papiru. Premazati makom i posuti suvim grožđem.

Uviti u štrudlu u rolnu, pa sa papirom preneti u pleh. Premazati žumancetom. Uklučiti rernu na 250°C i staviti u nju štrudlu, pa peći 5 minuta, a zatim smanjiti temperaturu pečenja na 200°C i peći još dvadestak minuta. Vruće štrudle prekriti dok se ne prohlade, pa seći i posipati prah šećerom.

(Telegraf.rs)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA