Čokoladna torta sa neodoljivim ukusom lešnika
Za posebna slavlja i ljubitelje čokolade...
Sastojci:
Materijal za 1 koru (a prave se 3 iste):
- 3 jaja
- 3 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 60 g čokolade za kuvanje
- 1 kašika prezli
- 3 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- 3 kašike mlevenih lešnika
- 1/3 maslaca (1/3 od 250 g)
- 1 dl mleka
Krem:
- ½ l slatke pavlake
- 400 g eurokrema
- 500 g maskarponea
- 6 kašika mlevenih lešnika
- 6 kašika mlevenih napolitanki od lešnika
Priprema:
Kore:
Prvo umutiti belanca u čvrst sneg, a u drugoj posudi otopiti čokoladu i maslac. Posebno umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati prezle, brašno, prašak za pecivo i lešnike. Zatim dodati maslac i čokoladu, a na kraju i sneg od belanaca. Papir za pečenje posuti sa kašikom lešnika i kašikom prezli pa na to izliti smesu i peći u rerni na 180 stepeni, oko 15 minuta. Sve ponoviti za drugu i treću koru.
Krem:
Umutiti slatku pavlaku i u to dodati maskarpone i eurokrem. Mleveni lešnici i mlevene napolitanke mogu se umešati u fil, a mogu se posipati po filu.
Slaganje, filovanje, torte:
Prva kora se natopi u mleku, a onda preko nje rasporedi polovina fila, pa preko njega se pospe 2 kašike mlevenih lešnika i mlevenih napolitanki.
Preko ovog sloja fila staviti drugu koru natopljenu u mleku i drugu polovinu fila, pa preko njega ponovo 2 kašike mlevenih lešnika i mlevenih napolitanki. Na kraju možete da ukrasite sa šlagom ili čokoladnom glazurom, a po želji možete posuti lešnicima ili čokoladom.
(Telegraf.rs)
Video: Ruši se lepotica u Krunskoj: Kraj ove vile svi su zastajali, posle požara ostala je devastirana
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.