Meka i izdašna štrudla s makom

  • 0

Potrebno je...

Za testo:

1250 g brašna

1 kesica suvog kvasca

malo soli

50 g šećera

1 kesica vanilin šećera

1 žumance

malo soka limuna

60 g omekšalog maslaca

1/8 l mlakog mleka.

Za filovanje:

1/8 l vrelog mleka

1 kašika meda

30 g šećera

1 kesica vanilin šećera

120 g mlevenog maka

30 g hlebnih mrvica

30 g oljuštenog mlevenog badema

50 g opranog suvog grožđa

malo arome ruma

malo cimeta

Za glazuru:

250 g šećera u prahu

1-2 kašike vrele vode

malo soka limuna

Za premazivanje:

malo vruće marmelade od kajsija.

Ova dijeta će vam kilograme istopiti dok trepnete!

IDEJA ZA NEDELJNI RUČAK: Musaka sa slaninom i sirom (VIDEO)

Pomešajte suvi kvasac sa 2/3 odmerenog brašna. Dodajte so, šećer, vanilin šećer, žumance, aromu i maslac. Pomešajte sastojke polazeći od sredine i postepeno dodajte mleko. Mesite testo sve dok se ne pojave klobuci, potom dodajte preostalu količinu brašna. Ostavite da odstoji 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Za fil pomešajte mleko, med, šećer, vanilin šećer, mak, hlebne mrvice, badem, suvo grožđe, aromu i cimet, tako da dobijete gustu kašu, i ostavite da se ohladi. Razvijte testo u kvadrat, stranice oko30 cm, i isecite 3 trake širine oko 10 cm. Na svaku traku po sredini nanesite jednu količinu smese od maka i uvijte ih po dužini. Na podmazani pleh položite tako dobijene rolne jednu pored druge. Premažite umućenim belancetom i ostavite još pola sata da odstoji. Gurnite pleh u sredinu pećnice i stavite da se peče na 180C oko 45 minuta.

Za glazuru: Prosejani šećer u prahu pomešajte sa onoliko vrele vode, koliko je potrebno da dobijete gustu masu i dodajte aromu. Odmah posle pečenja premažite štrudlu vrelom marmeladom od kajsija (najbolje je prethodno provucite kroz sito) i presvucite je glazurom. Po želji je možete posuti i prah šećerom.

Foto: Pixabay.com

(Telegraf.rs)

Video: Osuđenici u Okružnom zatvoru okitili jelku!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA