Osvežavajuća supa od tikvica i jogurta
≫
Sastojci 6 osoba:
- 3 glavice crnog luka
- 500 g tikvica
-so, biber, šećer
- jedno jaje
- 1 šolja jogurta
Priprema:
Propržiti mladi ili crni luk na malo ulja, ali samo kratko da bi ostao hrskav. Tikvice iseckati na kockice i staviti ih u šerpu sa lukom i naliti još dve šolje vode. Posoliti, pobiberiti, dodati malo šećera i kada tikvice budu meke, skloniti ih sa ringle. U prohlađenu supu (posle 15-20 minuta) ubaci se umućeno jaje i jogurt, pa se dekoriše sa paradajzom i malo zeleni.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.