Ukusna i zdrava vegetarijanska pasta sa spanaćem
Sastojci za 4 osobe:
- 400 g integralne testenine po izboru
- 300 g svežeg spanaća
- 2 kašike maslaca
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- 1 kokošija kocka za supu
- 40 g rendanog parmezana
- morska so
- sveže mleveni crni biber
- beli luk u prahu
- kisela pavlaka po želji
- maslinovo ulje
Priprema:
Pastu kuvati prema uputstvu sa ambalaže. Spanać očistiti, oprati, ocediti i krupno iseći. Na zagrejanom maslinovom ulju, u većem tiganju, propržiti spanać da omekša. Posoliti, pobiberiti i posuti belim lukom u prahu. U posebnoj posudi na zagrejanom maslacu propržiti brašno, doliti mleko istovremeno mešajući žicom, dodati kocku za supu, smanjiti vatru i kuvati par minuta da se sos zgusne.
Umešati parmezan, malo belog luka u prahu i proveriti ukus, dosoliti, ako treba. Kuvanu i proceđenu pastu umešati u spanać, preliti bešamel sosom, promešati i odmah poslužiti.
(Telegraf.rs)
Video: Dodik: Sipa prekršila zakon, nema pravo da postupa na teritoriji Republike Srpske
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
nije bitno
odlicno.prva liga
Podelite komentar