Sjajne špagete sa pilećim mesom i rendanim parmezanom
Sastojci za 2 osobe:
- 250 g mlevenog pilećeg mesa (karabatak ili mešano)
- malo ulja
- malo soli i bibera
- origano
- lovorov lista
- 250 ml paradajz pirea
- malo vode
- 1/2 pakovanja tankih špageta
- nekoliko kašika rendanog parmezana
Priprema:
Stavite 2-3 kašike ulja u tiganj i dodajte naseckani crni luk. Posolite (da luk pusti vodu) i pržite, ali pazite da luk ostane beo da ne počne da se prži. Uz postepeno dodavanje po malo vode dinstajte crni luk nekih 20-tak minuta odnosno dok sasvim ne omekša. Zatim u tako dobro pripremjen luk dodajte mleveno meso i sve začine. Kratko propržite i nalijte vodom.
Poklopite do pola i ostavite na tihoj vatri da se kuva oko sat, sat i po. Na kraju dodajte paradajz pire, otvorite poklopac i uz češće mešanje (da ne zagori) kuvajte dok voda ne ispari, a ostane dovoljno sosa. U vruću vodu stavite so i malo ulja, pustite da voda zavri i stavite špagete pa kuvajte oko 5 minuta. Kad budu kuvane odmah ih procedite i isperite hladnom vodom. Servirajte špagete, prelijte ih sosom i rendanim parmezanom odozgo.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.