Burger od mlevenog ćurećeg karabatka
Sastojci:
- 500 g ćurećeg karabatka
- 4 mala shallot luka ili 1 crveni srednji, sitno seckan
- 2-3 čena belog luka, sitno seckana
- kašika suvog ili svežeg vlašca, sitno sekcanog
- 2 kaške Dižon senfa (ili drugog pikantnijeg)
- kašika sveže mente ili kašičica suve
- kašičica kumina
- jaje
- so i biber po ukusu
Priprema:
Za burgere, ako nemate mašinu za meso – najbolje je zamrznuti meso isečeno na kockice, izvaditi iz zamrzivača, pa kad se malo opusti samleti u secku ili blenderu. Obično se melje po 300 g da blender može lepo da radi, ali zavisi i od vašeg aparata.
Izmešajte sve sastojke malo, pa pustite da odstoji (meso je jako hladno u ovom trenutku). Kad se zagreje, izmešajte rukom dobro, da se sve sjedini.
Zagrejte grill tiganj ili drugi koji koristite za ovakva jela. Napravite 4 burgera i prvo ih sa svake strane zapecite oko minut na jakoj temperaturi, pa ih na nižoj temperaturi pecite još 3-4 minuta sa svake strane.
Recept i fotografija: blog Vitki Gurman
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.