Burger od mlevenog ćurećeg karabatka

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 500 g ćurećeg karabatka

- 4 mala shallot luka ili 1 crveni srednji, sitno seckan

- 2-3 čena belog luka, sitno seckana

- kašika suvog ili svežeg vlašca, sitno sekcanog

- 2 kaške Dižon senfa (ili drugog pikantnijeg)

- kašika sveže mente ili kašičica suve

- kašičica kumina

- jaje

- so i biber po ukusu

Priprema:

Za burgere, ako nemate mašinu za meso – najbolje je zamrznuti meso isečeno na kockice, izvaditi iz zamrzivača, pa kad se malo opusti samleti u secku ili blenderu. Obično se melje po 300 g da blender može lepo da radi, ali zavisi i od vašeg aparata.

Izmešajte sve sastojke malo, pa pustite da odstoji (meso je jako hladno u ovom trenutku). Kad se zagreje, izmešajte rukom dobro, da se sve sjedini.

Zagrejte grill tiganj ili drugi koji koristite za ovakva jela. Napravite 4 burgera i prvo ih sa svake strane zapecite oko minut na jakoj temperaturi, pa ih na nižoj temperaturi pecite još 3-4 minuta sa svake strane.

Recept i fotografija: blog Vitki Gurman

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA