Aromatična piletina s limunom, ruzmarinom i majčinom dušicom
Pečeno pile je verovatno jedno od omiljenih porodičnih jela, a postaje još draže kada se lepo začini!
Sastojci:
- 1 pile
- ¼ čaše putera
- 3 čena belog luka, sitno seckanog
- 1 manji limun
- 2 kašike sveže majčine dušice
- 1/2 kašičice ljute crvene paprike
- so i biber
- 4-5 grančica ruzmarina
- 1 kašika maslinovog ulja
Priprema:
U duboki tanjir pomešajte omekšali puter, iseckanu majčinu dušicu i ruzmarin, beli luk, tucane crvene paprike, so i crni biber. Oprano pile, dobro obrišite papirnim ubrusom. Namažite celo pile i unutrašnjost stomaka sa spremljenim puterom. Napunite pile limunom, lukom i grančicama ruzmarina.
Zatvorite stomak čačkalicom, a noge vežite kuhinskim koncem. Krilca stavite ispod pileta, a ako ne znate kako, zavežite ih koncem da pri pečenju ne izgore. U tiganj sa rešetkom, naspite času-dve vode. Stavite pile na rešetku i lagano ga prelijte maslinovim uljem, posolite i pobiberite i pecite dok ne bude gotovo. Nakon pečenja poslužite sa krompirom ili pirinčem.
(Telegraf.rs)
Video: Hapšenje grupe zbog pripreme teškog ubistva
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.