Tart s dimljenim lososom, mladim sirom i mirođijom
Sastojci za testo:
- 250 g brašna
- 125 g putera
- jedno žumance
- brašno za radnu površinu
Za fil:
- 100 g dimljenog lososa
- 150 g mladog kravljeg sira
- 3 jajeta
- 150 ml mleka
- malo belog luka
- ulje
- sveža mirođija
- so
Priprema:
Brašno pomešajte sa puterom, žumancetom, malo soli i par kašika hladne vode. Testo oblikujte u kuglu, umotajte u streč foliju i stavite u frižideru na 30 minuta ili preko noći (još bolje ako spremate doručak).
Izmešajte jaja, mleko, origano i sir. Sve dobro pobiberite i posolite. Testo razvucite, ali ne previše tanko i njime obložite kalup prečnika 24 cm (kalup treba da ima ivice). Dno izbockajte viljuškom, sipajte pripremljen fil i ispecite skoro do kraja. Pred sam kraj izvadite tart, naređajte dimljenog lososa i mirođiju i kratko vratite u rernu da losos i mirođija zamirišu.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je kuća u kojoj je uhapšen Alija Balijagić
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.