Sočna pohovana piletina sa aromatizovanom korom

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

- 800 g piletine (belo meso)

- kašika senfa

- 2 kašike susamovog ulja

- so i biber

- 220 g brašna

- Začini (stavite po malo od svega što imate u kući): slatka aprika, beli luk u granulama, majoran, origano, korijander, kumin, estragon, ljuta paprika, crni luk u granulama...

- 1 žumance

- 200 ml vode

Priprema:

Premažite piletinu isećenu na komade mešavinom senfa i susamovog ulja, posolite i pobiberite. Začinite brašno svim ili nekim od začina sa spiska - i takođe dodajte so i biber. Umutite žumance i vodu pa dajte veći deo brašna da se dobije lepa glatka smesa. Ostatak brašna stavite ne neki tanjirić.

U dubljem tiganju zagrejte ulje na 180 stepeni. Svaki komad piletine prvo umočiti u brašno, a zatim u tečnu masu. Sada komade piletine pržite u ulju, sve do zlatno-žute boje. Gotove ih staviti na papir da upiju ulje  i servirati dok je toplo, najbolje uz neki umak.

VIDEO: Sjajan sladoled sa mangom i bananom savršen izbor protiv vrućine 

(Telegraf.rs)

Video: U Narodnom muzeju Srbije otvorena izložba "Odličja i zaveštanja"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA