Pica s kulenom i mocarelom
Sastojci:
- 250 g belog brašna
- 1/4 svežeg kvasca
- 120 ml vode
- so
- malo šećera
- 2 kafene kašičice maslinovog ulja
- paradajz pire
- 100 g ljutog kulena, tanko sečenog
- 100 g mocarele
Priprema:
U mlakoj vodi u koju je dodato malo šećera, rastvorimo kvasac. Kada kvasac nadođe pomešamo ga sa brašnom, solju, uljem, pa mesimo ručno i dodajemo vodu i brašno po potrebi, dok testo ne bude dovoljno meko da se sa njim lepo radi. Nauljimo ruke i testo razvučemo da ivice budu deblje.
Premažemo picu paradajzom i poređamo kulen, pa stavimo da se peče u predhodno zagrejanu rernu (na maksimum koji rerna može) a kada dobije lepu boju kratko izvadimo da dodamo i mocarelu. Nakon još minuta u rerni - pica je spremna za serviranje. Uz nju, dobro ide naseckana rukola.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.