Salata od avokada, brokolija i gambora
Sastojci:
- 1 avokado
- malo maslinovog ulja
- manji brokoli
- 250 g kozica (gambora) - mogu i smrznuti
- 1 limun
- mala kesica majoneza
- so i biber
- svež peršun
- 1 veći krastavac
Priprema:
U ključaloj vodi prvo obarite brokoli - samo cvetiće - oko 3 minuta. Posloite ga i prelijte s malo maslinovog ulja. Zatim neka nova količina vode provri i u njoj obarite i gambore, pa ih takođe ocedite, posolite i prelijte s malo malsinovog ulja i limunovog soka.
Prepolovite avokado i izvadite veliku semenku. Izvadite "meso" pa ga isecite na listove. Prelijte s malo limunovog soka. Krastavac isecite na tanje klutove.
Naređajte u veći tanjir krastavac, zatim preko njega brokoli, pa avokado i gambore. Zatim izmutite u odvojenoj činijici majonez sa malo limunovog soka i peršunom, po poslužite pored salate, kako biste ovaj preliv dozirali po želji.
(Telegraf.rs)
Video: Božićni koncert u Kolarčevoj zadužbini
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Bojcica
Sramota. Da li je ovo salata za prosečnu srpsku platu?
Podelite komentar