Jednostavno, brzo i lako: špageti s pečurkama i slaninicom
Sastojci
- 300 g špageta
- 250 g pečuraka po izboru
- 150 g dimljene slanine
- 2 čena belog luka
- čaša neutralne pavlake
- malo maslinovog ulja
- bosiljak (suv ili svež)
- so i biber
Priprema:
Staviti špagete da se kuvaju 10 minuta u većoj količini vode. Za to vreme na zagrejanom ulju ispržiti slaninu seckanu na kockice i na listiće isečene šampinjone.
Ocediti špagete, staviti u posudu za posluživanje, preliti slaninom i pečurkama, dodati čašu neutralne pavlake, seckani beli luk i bosiljak i još malo prokuvati zajedno. Služiti odmah dok je toplo.
(Telegraf.rs)
Video: Podkast "Glasno", EP 4: Gost Nemanja Dević
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.