Šareni i prolećni ražnjići od povrća
Sastojci:
- 2 tanje tikvice
- 2 tanja plava patlidžana
- 1 mesnata crvena paprika
- 1 mesnata zelena paprika
- 2 crvenog luka
- 2 mlade šargarepe
- manji šampinjoni
- začini: svež origano, sveža majčina dušica ili sveži peršun
- so, biber
- maslinovo ulje
- sok limuna
Priprema:
Tikvice narežite na kolutove debljine do 1 cm, a na komade slične vleičine izrežite i papriku i plave patlidžane. Luk odvojite na slojeve pa iz njih izrežite komade. Jedino šampinjone ne sečete već se kapice koriste celi. Svo povrće posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem.
Ovako spremljene ražnjiće možete peći na roštilju, na tiganju - pa čak i u rerni. Gotovi su kad plavi patlidžan i tikvice omekšaju. Ražnjiće posužite uz seckane sveže začine, prelivene maslinovim uljem i limunom.
(Telegraf.rs)
Video: Poslednjeg vikenda uoči Nove godine Beograd je prazan
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.