Šareni i prolećni ražnjići od povrća

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 2 tanje tikvice

- 2 tanja plava patlidžana

- 1 mesnata crvena paprika

- 1 mesnata zelena paprika

- 2 crvenog luka

- 2 mlade šargarepe

- manji šampinjoni

- začini: svež origano, sveža majčina dušica ili sveži peršun

- so, biber

- maslinovo ulje

- sok limuna

Priprema:

Tikvice narežite na kolutove debljine do 1 cm, a na komade slične vleičine izrežite i papriku i plave patlidžane. Luk odvojite na slojeve pa iz njih izrežite komade. Jedino šampinjone ne sečete već se kapice koriste celi. Svo povrće posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem.

Ovako spremljene ražnjiće možete peći na roštilju, na tiganju - pa čak i u rerni. Gotovi su kad plavi patlidžan i tikvice omekšaju. Ražnjiće posužite uz seckane sveže začine, prelivene maslinovim uljem i limunom.

(Telegraf.rs)

Video: Poslednjeg vikenda uoči Nove godine Beograd je prazan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA