Italijanska i osvežavajuća: kapreze salata s pestom
≫
Sastojci:
- 250 g paradajza
- 200 g mocarele
- 2 kašike pesto sosa
- malo soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašika balsamiko sirćeta
- 20 komada crnih maslina
- 1 kašičica suvog bosiljka
Priprema:
Iseći paradajz na kolutove, kao i mocarelu - pa poređati naizmenično na tanjir. Zatim napraviti preliv od pesto sosa, maslinovog ulja i balsamiko sirćeta.
Sve izmešati pa dodati masline. Posoliti, još jednom nežno promešati. Sipati u tanjire i posuti bosiljkom.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.