Ražane lepinjice - za one koji ujutru vole vruće pecivo!
Ove lepinje se ujutru spreme brže nego što pomislite da je već vreme za doručak!
Sastojci:
- 300 ml jogurta
- kocka kvasca
- 2 kašičice soli
- 30 g maslaca (omekšalog)
- 400 g pšeničnog brašna
- 150 g ražanog brašna
- 150 g ražanih pahuljica
Priprema:
U sud u kojem cete zamesiti testo izdrobite kvasac i dodajte jogurt, dobro izmešajte da se kvasac rastvori. Dodati ostale sastojke i zamesiti meko testo. Oblikovati testo, iseci na 12 delova, pa od svakog dela formirati lopticu i redjati u pleh obložen papirom za pecenje.
Pleh ostaviti preko noci u frizideru, pa ujutru staviti pleh u toplu prostoriju da se testo ugreje (oko pola sata mu treba). Rernu zagrejati na 250 stepeni i zemicke peci oko 15 minuta.
(Telegraf.rs)
Video: Izložba slika Vuka Vidora u Comtrade-u
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
DARKO 100%
Hvala na receptu
Podelite komentar