Pečena patka sa sokom od pomorandže

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 1 patka (težine oko 1.5 kg)

- 1 sok od pomorandže

- 0.5 dl ulja

- 20 grama maslaca

- 0.5 dl mleka

- so po potrebi

- biber i so

Priprema:

Patku oprati i dobro osušiti, a zatim unutrašnjost natrljati sa malo soli i ulja. Ostatak ulja politi po posoljenoj patki, pa je stavite u rernu i pecite. Posle pola sata pečenja politi je sa malo mleka, a kasnije je još polivati vlastitim sokom.

Kad je patka skoro gotova, izvaditi je iz rerne, natrljajte maslacem i prelijte isceđenim sokom pomorandže. Vratiti je u rernu i do kraja pečenja je još polivati sokom koji se napravio tokom pečenja. Pečenu patku ostaviti malo da se ohladi, zatim je iseći na delove, složiti na tanjir i, eventualno, još jednom politi vlastitim sokom.

Poslužiti je sa prilozima po želji, a odlična je sa mladim krompirima i sočivom.

(Telegraf.rs)

Video: Selaković na otvaranju 5. Rusko-srpskog kulturnog foruma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA