Gusta čorba s belom morskom ribom - oslićem ili škarpinom (POSNO)
Sastojci:
- 1 kg fileta bele morske ribe
- 100 ml maslinovog ulja
- 2 glavice luka, sečenog na rezanca
- 4 čena belog luka
- 1 struk praziluka
- 200 g paradajz-soka
- 1 komad celera
- 2 komada zute paprike sečene na rezanca
- 1 komad crvene paprike sečene na rezanca
- 1 komad zelene paprike sečene na rezanca
- so i biber
- svež peršun za ukrašavanje
Priprema:
Dinstati na ulju luk, beli luk i praziluk. Kada je omekšalo dodati sos od paradajza. Zatim dodati povrće (celer i paprike), pa dinstati uz dodavanje malo vode oko 20 minuta. Onda ubacite i očišćenu ribu, pa prokuvajte još 10 minuta.
Na kraju čorbu treba posoliti i pobiberiti, posuti peršunom i servirati uz tostiran hleb ili bruskete.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.