Kremasti potaž od celera i mladog luka
Sastojci:
- 1 manji celer
- 1 ista količina krompira
- 2 šargarepe
- 1 manja vezica mladog luka
- 1 kašika maslaca
- 1 kašika parmezana
- so i biber
- svež peršun
Priprema:
Oljuštiti celer, šargerepu i krompir, iseći na veće kocke, preliti vodom i kuvati dok ne omekšaju. Ood skuvanog povrća napraviti pire. Jednu kašiku maslaca rastopiti u šerpi. Iseckan mlad luk prodinstati dok ne omekša (oko 5 minuta).
Dodavati naizmenično pire i vodu i varjačom ujednačavati masu kako bi dobili glatku čorbu. Kad potrošite ceo pire i dobijete željenu gustinu čorbe, poslužite je toplu, posutu parmezanom i ukrašenu listovima peršuna.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.